gezond broodje hamburger J. Bernlef, “De pianoman” (boekenweekgeschenk 2008)

coach eigen bedrijf Beoordeling: 4 sterren

samenvatting verhaal karel en elegast Achttien jaar lang heeft Thomas in angst geleefd voor zijn vader. De maat is vol en Thomas ruilt het winderige bestaan van Friesland in voor het grotestadsleven van Amsterdam. Daar leert hij de Britse Chris kennen, met wie hij een ‘vriendschap’ opbouwt – zij is aardig voor hem en in ruil daarvoor betaalt hij al haar kosten. Na een aantal weken wil Chris terug naar Engeland. Thomas gaat met haar mee, maar wordt door zijn vriendin achtergelaten in de aankomsthaven. Hij is verslagen. De jongen brengt de nacht door op een bootje in zee en met natte kleren komt hij de volgende morgen het strand op. Daar wacht een politieman hem op. Hij wordt meegenomen naar het politiebureau, waar Thomas weigert te spreken.*

link facebook pages Het Boekenweekgeschenk van Bernlef is na het gedrocht van Geert Mak van vorig jaar een verademing. Een heerlijk leesbaar boekje met een leuk verhaal. Hoewel het verhaal wel in een zeer rap tempo verteld wordt en er ook wel een aantal voorspelbare passages in zitten, is het interessant te lezen wat Bernlef doet met het waargebeurde verhaal van de Pianoman. Ook is het thema taal opnieuw prominent aanwezig in Bernlefs werk en dat maakt het lezen van dit verhaal erg aangenaam.

hoe moet je opnemen bij minecraft *Gebaseerd op: puppies in hindi

phil lynott wikipedia Getagd , , , , , , .oefenen ce nederlands mbo Bladwijzer de welke leeftijd verplicht naar school.

One Response to J. Bernlef, “De pianoman” (boekenweekgeschenk 2008)

  1. stone hotel hostel Pingback:japanse nachtegaal kweken

Geef een reactie

terug naar knutselen Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. rijbewijs halen deurne.