chloe de bolster J. Bernlef, “De pianoman” (boekenweekgeschenk 2008)

karakter kenmerken van een paard Beoordeling: 4 sterren

hoe werkt airdrop Achttien jaar lang heeft Thomas in angst geleefd voor zijn vader. De maat is vol en Thomas ruilt het winderige bestaan van Friesland in voor het grotestadsleven van Amsterdam. Daar leert hij de Britse Chris kennen, met wie hij een ‘vriendschap’ opbouwt – zij is aardig voor hem en in ruil daarvoor betaalt hij al haar kosten. Na een aantal weken wil Chris terug naar Engeland. Thomas gaat met haar mee, maar wordt door zijn vriendin achtergelaten in de aankomsthaven. Hij is verslagen. De jongen brengt de nacht door op een bootje in zee en met natte kleren komt hij de volgende morgen het strand op. Daar wacht een politieman hem op. Hij wordt meegenomen naar het politiebureau, waar Thomas weigert te spreken.*

coach eigen bedrijf Het Boekenweekgeschenk van Bernlef is na het gedrocht van Geert Mak van vorig jaar een verademing. Een heerlijk leesbaar boekje met een leuk verhaal. Hoewel het verhaal wel in een zeer rap tempo verteld wordt en er ook wel een aantal voorspelbare passages in zitten, is het interessant te lezen wat Bernlef doet met het waargebeurde verhaal van de Pianoman. Ook is het thema taal opnieuw prominent aanwezig in Bernlefs werk en dat maakt het lezen van dit verhaal erg aangenaam.

link facebook pages *Gebaseerd op: samenvatting verhaal karel en elegast

winnaar uefa cup Getagd , , , , , , .kaft eigen vuur karlijn stoffels Bladwijzer de voormalig ziekenhuis amsterdam.

One Response to J. Bernlef, “De pianoman” (boekenweekgeschenk 2008)

  1. spijt neil s Pingback:zender radio 1

Geef een reactie

lea thompson photos Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. dale dhara katha sare all hd video.