einde in het frans Kees van Kooten, “Annie”

schiphol passagiers per jaar  Beoordeling: 3 sterren

kaartje zelf maken met foto In dit boekje beschrijft Kees van Kooten de laatste maanden van Annie, de moeder van de ik-figuur, die niet los is te zien van de schrijver. Na het overlijden van zijn moeder denkt hij terug aan de laatste periode, waarin zij steeds dementer is geworden, in een verzorgingshuis is gaan wonen en uiteindelijk overlijdt als gevolg van trauma door een val van een trap en euthanasie.

sam baker land of doubt Het boekje straalt trots en liefde voor zijn moeder uit. Het droevige verhaal over haar laatste jaren is gelardeerd met gedichten van de hand van Annie en grappige alzheimeranekdotes, zoals:

‘En dat is ook veel beter voor de spijsvertering ’s middags warm eten.’
‘Als ik maar eenmaal weer uit de war ben.’
In de zak van haar schort vind ik drie gebruikte wattenstaafjes, een theelichtkaarsje zonder pit, vier tot harde proppen gesnoten zakdoekjes, een doosje met hoorapparaatbatterijtjes, de nieuwe dubbelfocus bril waarvoor we uitgebreid naar de oogarts en de opticiën zijn geweest, maar die na één dag alweer kwijt was, een paar handen ongekookte rijst voor de duiven en drie ondersteboven opengescheurde enveloppen met bedelbrieven.

monster games for girls Een liefdevol en leuk boekje dat een glimlach op je gezicht brengt.

behandeling vergrote hartkamer Getagd , , , , , .piano ladders leren in diagram Bladwijzer de oorzaak vieze smaak in de mond.

Geef een reactie

kent foam cleaner Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. werk aan de wijk breda.