hip en leuk event utrecht Willem Elsschot, “Lijmen – Het Been”

christmas ringtone download  Beoordeling: 5 sterren

peiling praktijken fout weergegeven grafieken De twee novellen Lijmen en Het Been vormen tezamen een roman. In Lijmen leert Boorman aan Laarmans de kunst van het aansmeren van reclame aan argeloze personen. In Het Been moet Laarmans geld incasseren bij mevrouw Lauwereyssen van een fabriekje in keukenliften, die nog steeds moet betalen voor de levering van honderdduizend wereldtijdschriften.

speelgoed aquarium kinderen Elsschot schept in Lijmen – Het Been een aandoenlijke hoofdfiguur in een hilarische plot. Elsschot bezit die kwaliteit: (hoofd)figuren te scheppen die ondanks hun streken sympathie opwekken.

rick and morty watch online In Lijmen heeft de schavuit Boorman een goed idee dat doet denken aan een kwajongensstreek. Toch is het de literaire jaren-30-variant van oplichtingspraktijken die nog steeds plaatsvinden.

europa kaart landen blinde kaart In Het Been is de Boorman verworden tot een Vlaamse Don Quichote. Onverwoestbaar strijdt hij een banale strijd tegen het been met voor beide partijen een happy end.

studio le fabrique De beheerste, nuchtere stijl van Elsschot bevalt me en na Kaas, Het Dwaallicht en Villa des Roses is dit een volgende prachtige en rijke roman van Elsschot. Ik ben fan!

basis leerling naar mavo Getagd , , , , , .mickey leren teken Bladwijzer de borrel in amsterdam.

Geef een reactie

snel op te zetten familietent Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. bjorn borg girls korte broek.