engel jurk 128 Willam, “Madoc” (redactie: H.W.J. Vekeman)

kleine jongen songtekst Beoordeling: 4 sterren

kleine overstraat deventer Leuk en interessant boek waarin H.W.J. Vekeman een prozavertaling geeft van het door hem ‘teruggevonden’ manuscript van de Madock van Willem (auteur van Van den Vos Reynaerde). Het is een raamvertelling waarin diverse reizigers op een schip hun verhaal vertellen. Ondertussen voert het schip naar allerlei wonderlijke oorden.
Hoewel ik het artikel niet meer terug kan vinden, bleek al snel dat het hele verhaal door Vekeman verzonnen is. Ondanks dat is het verhaal zeer vermakelijk en doet het zeer middeleeuws aan. Prachtig hoe je met wat vindingrijkheid en fantasie de hele neerlandistiek op z’n kop kan zetten.

kortingscode deal donkey Getagd , , , , , , .bank julius easy sofa Bladwijzer de hoe werkt nmap.

One Response to Willam, “Madoc” (redactie: H.W.J. Vekeman)

  1. invloed amerika op nederland Pingback:radio top 40

Geef een reactie