instructies voor medewerkers Willem Elsschot, “Villa des roses”

ervaring over klingel  Beoordeling: 3 sterren

muur en stickers Deze roman van Willem Elsschot speelt zich volledig af in het Parijse pension “Villa des Roses”. Het pension is oud en verlopen en de bewoners kenmerken zich door mislukking in het leven. De aandacht van de mannen wordt echter getrokken door het nieuwe dienstmeisje Louise. Er ontstaat een relatie tussen Grünewald (één van de mannen) en Louise wat achtereenvolgens leidt tot een zwangerschap, een abortus en, nadat Grünewald achter een rijke Amerikaanse dame aan is gegaan, het einde van deze relatie. Louise vertrekt uit de Villa en als ook de eigenaresse overlijdt betekent dat het einde van het pension en het vertrek van alle kostgangers.

medische vrijstelling btw Het is een leuk boek met de traditionele humor van Willem Elsschot, maar ik vind het boek minder leuk dan bijvoorbeeld Kaas. Het boek is wat traag en geeft vooral voor de liefhebber van wat oudere literatuur voldoening.

andrew murray nederland Getagd , , , , , .northway bank nh Bladwijzer de amsta de poort amsterdam.

Geef een reactie

schedul serials of colors infinity Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. grijs stoer kussen.